Kapcsolj ki és kapcsolj be!

Kapcsolj ki és kapcsolj be!

Mi az a Destiny?

2021. május 14. - TheCrawmarex

Akik látták a korábban megosztott videómat, azok biztosan feltették a kérdést, hogy mégis miféle játék ez? 

Ez a  2017-es Destiny 2, amely a 2014-es Destiny folytatása. A játékot a Halo sorozat megalkotói a Bungie készitette. 

A Halo a modern lövöldözős, FPS, játékok egyik alappillére, legalább annyira, mint a Half-Life vagy a Medal of Honor. A Destinyvel egy hasonlóan forradalmi játékot akartak alkotni még a PS4 elindulásakor. Ez az új cím keresztezte volna, az MMO és az FPS játékokat oly módon, hogy az természetesnek hasson. Sikerült nekik ez? Nos, igen is és nem is.Destiny (video game) - Wikipedia

A Destinyt először nem igazán értették a játékosok, akik több Halora vágytak, azok nem kaptak elég lövöldözést és akik egy új MMOra vágytak, azok pedig nem kaptak elég karakter fejlesztést és világépitést. Egy kis idő után megtalálta a közönségét a Destiny, de ehhez még egy egész év kellett, amelyet pedig extra tartalommal tömtek tele, olyannal, aminek alapból a játékban kellett volna lennie.

Az első év furcsa volt, mindenki próbálta megtalálni a neki megfelelő játékmódot és az igért epikus történetet. Utóbbi szinte semmilyen formában nem volt jelen. Ebben az első évben a konzol játékosok rátehették karmaikat az alap játékra és a Dark Below, illetve a House of Wolves kiegészitőkre. Ó igen, csak konzol játékosok, mivel a Destiny első része és annak minden kiegészitője csakis az PS4-en és az X Box ONE-on volt elérhető. (Ez azóta bővült a jelenlegi konzol generációra is.) Ebben a három tartalomban megkérdőjelezhető mennyiségű történet volt, amelyet sokan nem szerettek. Azonban volt egy olyan dolog, amely a játékos közönségnek egyhangúan tetszett. A Raidek. A Raid egy 6 fős játékmód, amelyben a különböző akadályok és ellenségek találhatók. Azért voltak ezek különlegesek sokak szemében, mert egyediek és nehezek voltak. Ekkor a Vault of Glass és a Crota’s End raidek voltak elérhetőek és ezek elég kihivást és, még fontosabb, fegyvereket és páncélt, egyszóval Lootot tartalmaztak, hogy kielégitsék a játékosok MMOFPS vágyait. Nem sokkal később pedig a történetre szomjazók is megkapták azt, amire vágytak.

2015-ben megjelent a The Taken King kiegészitő, amely nem csupán extra tartalommal érkezett, de a játék alapjait formálta újra, oly formán, amely egy hatalmas pozitiv hullámként söpört végig a játékosokon. Történetet és egy félelmetes fő gonoszt is hozott, Oryx formájában. Én csak jó dolgokat hallottam erről a kiegészitőről.

Buy Destiny: The Taken King - Microsoft Store en-IN

2016-ban az utolsó kiegészitővel a Rise of Ironnal lezárult a Destiny korszaka és 2017-ben már érkezett is a folytatás a Destiny 2. Azonban minden eddigi előre tett lépést, amelyeket az első rész kiegészitőivel tett hátrahagyott és újra ott tartott a játék, ahol 2014-ben, de egyesek szerint még hátrébb. Ezt az állapotot a két kiegészitő sem tette jobbá és újra szükség volt egy olyan nagy közbelépésre, mint 2015-ben. Ekkor érkezett a Forsaken, amely hasonló dolgokat tett mint elődje, de a játékosoknak itt már feltűnt, hogy ez egy trend, amit a készitők direkt próbálnak meg letolni a torkukon. 2019-ben Bungie elhagyta a forgalmazó vállalatát, az Activisiont és önpublikálásba kezdett. Jelenleg itt tartunk, a Bungie egymagában is elég jól megvan és folyamatos frissitéseket vezet be ahelyett, hogy mindig egy újabb kiegészitőre hagyná a játék megmentését.

A bejegyzés trackback címe:

https://gaminghobby.blog.hu/api/trackback/id/tr9016559540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dan da Man 2021.05.17. 10:28:23

No offense meant, de abből csak azt nem tudtam meg, ami a poszt címe. Nem mondom, hogy nem kerültem semmivel sem közelebb, de ez így olyan, mint egy cikksorozat bevezetője.
Szóval ez így elég vérszegény.
De azért köszi...

Zacskóstej 2021.05.18. 11:04:45

A raidekben én kifejezetten utáltam a sok ugrabugrálást. Repülj ide, sétálj végig a faágon, ugorj fel oda, aztán ide....aztán tovább a kis kőre, majd át a peremre.....és pákk..leestem. Így jöhetett az egész mutatvány elölről. Néha el is tévedtem :D Nem az én világom volt.
süti beállítások módosítása