Kapcsolj ki és kapcsolj be!

Kapcsolj ki és kapcsolj be!

2010-2019: A legjobb játékok az előző évtizedből

2021. május 14. - TheCrawmarex

2010: Ez az év egy hatalmas előrelépés volt a játékok számára történetmesélés szempontjából. Olyan fantasztikus cimeket kaptunk, mint a Red Dead Redemption, a Mass Effect 2, vagy a Fallout New Vegas. Ezek a játékok mind előrelenditették azt a gondolatot, hogy komoly, érzelemdús történeteket is kaphatunk a videó játékoktól. A lövöldözős játékok aranykorának kezdetén vagyunk és a műfaj szerelmesei elveszhetnek olyan cimekben, mint a Call of Duty: Black ops vagy a Battlefield: Bad Company 2. Az abszurd képek kedvelőit a Limbo csalogatta be, a retro kitartó követőit pedig a Super Mario Galaxy 2 és a Starcraft 2: Wings of Liberty szórakoztatta.259 000 kockából épült fel Minecraft-Magyarország – Microsoft Magyarország
2011: Akkor még nem tudtuk, hogy ez az év mennyire meghatározó lesz, de mint kiderült rengeteg játékot kaptunk, amelyek valamilyen formában forradalmasitották a sablonjaikat. A szuperhősös játékokat már korábban a Batman: Arkham Asylum teljesen forradalmasitotta, de aztán a folytatása az Arkham City is hasonló módon járt el. Az FPS-eket a Battlefield 3 és az abban bemutatott rombolható környezet vitte előre, a szerepjátékok pedig két fantasztikus cimmel bővültek. Az egyik legeladottabb játék a The Elder Scrolls V: Skyrim és a hiresen nehéz Dark Souls is ekkor debütáltak. Mindezek mellett még olyan „alap” cimek jelentek meg, mint a Portal 2, a The Binding of Isaac és az Uncharted 3: Drake’s Deception. De ezek mind eltörpülnek a világ egyik legismertebb és legsikeresebb játéka mellett, amely végtelen kreativitásra adott lehetőséget és egy generációt formált át, ez volt a Minecraft.
2012: Ezt az évet én az FPS évének hivom, mivel nagyjából minden más nagyobb játék, amely nem ebbe a műfajba tartozik bukás volt vagy rosszként emlékszünk rá. De olyan cimek, mint a Counter Strike: Global Offensive, a Dishonored, a Borderlands 2 és a Far Cry 3, mind jó emlékként élnek a legtöbb játékos fejében. Pedig ebben az évben, néhány nem konvencionális műfajú játék és hatalmas sikerre lelt. Olyanok mint: a Journey, a The Walking Dead, a Spec Ops: The Line és a Hotline Miami. Grand Theft Auto V nyitott világú akciójáték PC-re - Konzolvilág -  Konzolvilág
2013: Ezt az évet gyakran hivják úgy, hogy az év amikor a videó játékok felnőttek és nem is akarok ezzel a névvel vitázni. Valóban kaptunk néhány csodálatos cimet, amelyek már-már filmekkel is vetekedhetnének a történetükkel és látványukkal. Bisohock Infinite, Grand Theft Auto V, The Last of Us, Tomb Raider, csak hogy néhányat emlitsek, de ebben az évben startolt el a Dota 2 is.
2014: Ebben az évben indult el az új konzol generáció, a Playstation 4-el és az Xbox One-nal. Ezért nagyon sok olyan játék jelent meg, amelyek nyitócimek voltak, ezeknek különösen jónak kellett lenniük, azonban sokuk nem volt az. A Destiny, a Titanfall, a Forza Horizon és a Watch Dogs ilyen nyitócimek voltak, de akadtak az év hátralévő részében is emlitésre méltő cimek, mint a Hearthstone, a Super Smash Bros., a Mario Kart 8 és a South Park: Stick of Turth.
2015: Egy újabb hatalmas év, amely sokaknak meghozta a kedvét ahhoz, hogy végre lecseréljék régi konzoljaikat. A The Witcher 3: Wild Hunt, a Bloodborne és a Rainbow Six: Siege csak néhány cím, amely új irányokba vitte a videójátékokat, miközben az Undertale, az Ori and the Blind Forest és a Rocket League az indie piacot erősitették és ezzel a nagyobb stúdiók figyelmét is felhivták.
2016: Ebben az évben kevés játék tudott felérni az Overwatch sikeréhez. A nagy sikerű Team Fortress 2 alapján készült hős-lövöldözős játék letarolta a konkurenciát és a Blizzard ezzel, egy újabb generáció definiáló játékot készitett el. Ugyan ebben az évben jelent meg a hiresen túlmarketingelt No Man’s Sky és tért vissza az egyik legelső FPS cím, a DOOM formájában.The Legend of Zelda: Breath of the Wild for Nintendo Switch - Nintendo Game  Details
2017: A Nintendo Switch megjelenési éve rengeteg csodálatos játékkal adományozott meg minket, köztük sok nyitócim volt a Nintendo legújabb konzolján. The Legend of Zelda: Breath of the Wild és a Super Mario Oddyssey volt az a két cím, amely instant klasszikussá vált a rajongók számára és sokakat győzött meg arról, hogy a Nintendo nagyszerű játékokat gyárt. A Sony a saját Horizon: Zero Dawn és Nier: Automatával válaszolt, hasonlóan meleg fogadtatásra, de jóval kevesebb eladással. Eközben olyan cimek indultak útnak, mint a Cuphead, a Resident Evil 7, a Destiny 2 és a PlayerUnkown’s Battlegrounds, de vitathatatlanul a legnagyobb játék, amely ebben az évben megjelent az a Fortnite volt, amely önmagában emelt fel egy kis céget az olyanok mellé, mint a Valve, az Apple és a Microsoft.
2018: A filmes játékok éve, ami vicces hogy egy évtizeden belül kétszer is megtörtént, de ez van. 2013-hoz hasonlóan 2018-ban rengeteg filmes szintű történettel rendelkező játék jelent meg, de talán volt ami még filmeknél is jobb volt. A God of War, a Spider-Man, a Red Dead Redemption 2 és a Monster Hunter: World csak néhány példa erre.
2019: Ez az évet úgy nevezném, hogy az absztrakt AAA játékok éve. Nagyon sok új eredeti cimet kaptunk, amelyeket a közönség nagyon szeretett. A Sekiro: Shadow’s Die Twice, a Control és a Death Stranding ezek közé tartoznak, de ebben az évben jelent meg az Apex Legends, a Tetris 99 (csak hogy legyen még battle royale játék) és a Star Wars Jedi: Fallen Order, illetve a Borderlands 3 is.
Hihetetlen volt ez a 10 év a videó játékok számára és hatalmas fejlődésen mentek keresztül. Nagyon kíváncsian várom, hogy a következő 10 év mit hoz, mert amit eddig kaptunk 2020-ban és 2021-ben az kifejezetten jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://gaminghobby.blog.hu/api/trackback/id/tr3216559656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása